Petua Texas Hold Em: 7 Petua Strategi Pakar Baharu

Artikel ini mendedahkan petua strategi pakar Texas Hold Em serba baharu. Jangan lepaskan petua hebat ini. Baca ini sekarang.
Texas Hold Em mungkin merupakan salah satu variasi permainan poker yang paling biasa. Populariti permainan ini adalah hasil daripada acara televisyen yang baik dari Siri Poker Dunia yang sangat terkenal atau WSOP dan Jelajah Poker Dunia mega888.
Semua pemain poker terkenal dari permainan dalam talian atau di mana-mana Kasino datang untuk menyertai acara ini. Malah terdapat acara poker khas di mana selebriti terkenal menunjukkan bakat mereka sendiri dalam bermain poker.
Strategi Pakar Teratas Petua Texas Hold Em
Perkara penting untuk dikuasai dalam permainan poker ialah muka permainan anda atau yang biasa mereka panggil muka poker.
Petua #1
Anda sepatutnya boleh menipu pemain lain atau jangan biarkan pemain lain membaca muka anda. Kebanyakan pemain poker yang baik sangat memerhati; bukan sahaja memberi tumpuan kepada kemungkinan kad mereka tetapi juga menimbang peluang mereka menentang pemain lain.
Petua #2
Kedudukan anda terhadap peniaga juga boleh memainkan peranan penting. Menganalisis kad pemain lain akan menjadi lebih mudah jika anda mengetahui kedudukan anda. “Kedudukan Awal” merujuk kepada pemain di sebelah kiri buta besar.
Sepatutnya mereka yang bertindak dahulu sebelum gagal. Selepas kedudukan pertama, tiga pemain berikut dirujuk sebagai pemain “Kedudukan Tengah”. Kemudian akhir sekali, di sebelah “Kedudukan Tengah” ialah “Kedudukan Lewat”.
Petua #3
Kesabaran juga merupakan nilai utama dalam memenangi permainan ini. Jika anda mempunyai kad yang bagus dan anda berada di kedudukan awal, maka anda harus mengambil peluang untuk menaikkan periuk. Mempunyai pasangan yang tinggi seperti dua Ace atau Kings adalah alasan yang baik untuk dinaikkan.
Petua #4
Anda juga harus tahu bila hendak melipat. Seperti apabila anda berada dalam kedudukan lewat dan memegang sepasang kecil atau kad tinggi dengan pasangan yang berbeza, maka ia adalah masa yang sesuai untuk memutuskan sama ada untuk menelefon atau melipat apabila kenaikan dibuat sebelum anda.
Petua#5
Selepas menganalisis kedudukan dan kemungkinan kad di tangan pemain lain, anda kini harus menumpukan perhatian dengan kegagalan. Sentiasa ingat bahawa apabila orang buta diposkan, ia bukan lagi milik anda.
Petua #6
Selalunya kesilapan ramai pemain yang cuba mempertahankan buta yang mereka hantar adalah salah terutamanya jika anda memegang pasangan yang tidak baik. Ini hanya akan menyebabkan anda kehilangan lebih banyak wang. Ketahui statistik anda dan jangan bergantung pada nasib sahaja dalam poker.
Petua #7
Menganalisis permainan dan mempelajari lebih banyak petua Texas Hold Em akan memberi anda peluang yang lebih baik untuk menang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *